Bohémia kristálycsillárok és lámpák

Bohémia kristálycsillárok, 1724-óta gyönyörködtetnek, a jólét szimbólumaként élnek a köztudatban.

Mi az, hogy „Ólomkristály”?

Nem tévesztendő össze a hegyi kristályokkal. Olvadt kvarchomok és adalékok, többek között Ólom oxidból tevődik össze a kristályüveg. Ezektől tiszta, kemény, ékszerszerű. A fényt teljes spektrumában töri, ezért a szivárvány színeiben csillog. 3 minőségi kategória különböztethető meg, melyek az anyagösszetétel és a csiszolás milyensége szerint változnak.
Miért tekintik sokan értékálló Befektetésnek a kristály csillárokat?
Mivel a korabeli manufakturális eljárással készülnek (ötvözve a mai kor technológiai vívmányaival is), ezért a hozzáadott érték nagyon magas, így értékálló a termék, nem mint egy autó például, ami futószalagon készül.
Mint a gyémántnak is az értékét főként a csiszolása adja, úgy az ólomkristálynak is. Az anyagösszetétel ÉS a csiszolás miatt válik ékszerszerűvé, szemet gyönyörködtetővé.
Ha kézzel készülnek, akkor honnan a szakember utánpótlás?

Stílus

A kristálycsillár stílus-semleges. Vagyis minden környezetbe illik, minden teret nemesit. A modern bútorhoz éppúgy illik, mint a klasszikus bútorokhoz. Mindezek mellett számos stílus irányzat van képviselve a barokktól a minimál design modern csillárokig

Hasznos tudnivalók

Kristálycsillár tisztítása..

Ahhoz, hogy évekig szépek és csillogóak legyenek a kristály termékek, rendszeres tisztítás és gondoskodás szükséges. A kristálylámpákat, különösen a kristály csüngőket ajánlatos egy tollseprűvel, egy pamut vagy gyapjú ronggyal vagy egy puha ecsettel kéthavonta letörölni . Egy teljes tisztítás minden 6 hónapban javasolt. Mielőtt hozzáfogna a tisztításhoz, vegye elő a kristálycsillár rajzát. Ha esetleg valamelyik kristály lehullana tisztítás közben, akkor a rajz alapján visszahelyezhető. Csillár vagy falikar típus szerint különböző tisztítási módok léteznek. Néhány típus tisztítható a kristályok leszedése nélkül is, másokat azonban teljesen le kell csupaszítani az alapos tisztításhoz. Helyezzen egy puha törölközőt vagy takarót a csillár alá, hogy minél kevésbé sérüljön a csillár alsó felülete vagy maga a kristály. A tisztítás során a kristályokat le kellene venni a csillárról. Az elektromos vezetékeknél különleges bánásmód szükséges. A személyes biztonsága és a termék biztonsága érdekében, győződjön meg róla, hogy a csillár nincs áram alatt. Soha ne forgassa vagy tekergesse a csillárt, mert a felfüggesztés meglazulhat ,és a lámpa leeshet. A tisztításnak két formája lehet:

A – megoldás:

Készítsen el egy tisztító folyadékot, egy rész isopropyl alkoholból és három rész desztillált vízből, majd ezt az oldatot helyezze el egy tiszta spray-es flakonba.

Ne használjon kész tisztító folyadékot, mert ezek nagy része ammóniát tartalmazhat, amely megrongálhatja a lámpa felületét és a kristály minőségét.

Vegyen fel egy fehér pamut kesztyűt, az egyik kesztyűre fújja rá a folyadékot, a másikat hagyja szárazon. Óvatosan fényesítsen meg minden egyes kristályt a nedves kesztyűvel, majd azonnal törölje át a szárazzal. Ne rángassa vagy húzogassa a kristály csüngőt, mert a rögzítő kampónál kicsorbulhat vagy eltörhet a kristály vagy kimozdulhat a helyéről.

FIGYELMEZTETÉS: Hogy elkerülje a személyes sérülést, tüzet vagy áramütést, SOHA se fújja rá a folyadékot közvetlenül a csillárra vagy a világítótest közelében.

B – megoldás:

Óvatosan vegye le a kristály függőket és mossa át a kristályokat langyos, enyhén mosószeres vízzel.

Öblítse le tiszta vízzel és szárítsa meg egy tiszta, puha ronggyal. Ne áztassa be a kristályokat hosszabb időre, mert az ronthat a minőségükön.

Törölje le egy puha ronggyal a lecsupaszított és áramtalanított csillár keretét, beleértve az égőket is, miután kihűltek.

Vegyünk fel egy fehér kesztyűt és óvatosan helyezzük vissza a kristály csüngőket a helyére .

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.
Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.